Politika- „Građani su tokom protekle dve nedelje imali priliku da izaberu najlošije poteze lokalne vlasti u Zrenjaninu. Sastavili smo spisak od 20 predloga, uz mogućnost da dodaju poteze i probleme koji ih muče ukoliko se ne nalaze na spisku, i zamolili da izaberu 5 njima najvažnijih“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

„Prvo mesto, bez ikakve dileme, zauzeo je skandal u vezi sa fabrikom vode. Ne samo da pijaća voda nije potekla iz zrenjaninskih česmi ni u jednom od godinama najavljivanih rokova, nego je otkriveno i postupanje protivno zakonu za koje (još uvek) niko nije odgovarao. Zakon je u međuvremenu promenjen samo da bi se zaštitili učesnici afere, što je stvorilo presedan čije će se posledice tek osetiti u budućnosti. Drugo mesto zauzela je odluka da se čak 4 miliona dinara potroše na novogodišnju rasvetu, što je izuzetno veliki trošak za naš grad. Na trećem mestu nalazi se pokušaj promene imena grada, što je potez dodatno umrljan idejom da tu odluku donese mali broj biznismena i političara, a da se građani u potpunosti zaobiđu. Građanima smeta i to što se subvencije dele „šakom i kapom“ strancima, dok je podrška domaćim firmama skoro nepostojeća, pa je četvrto mesto zauzela mnogo lošija početna pozicija Zrenjaninaca koji bi ili se već jesu upustili u preduzetničke vode u odnosu na strane kompanije, sa upitnim uslovima rada. Na kraju, na petom mestu nalaze se dva poteza sa jednakim brojevim glasova, i to tajni izbori u mesnim zajednicama i izostanak reakcije vlasti na problem koji je mučio veliki broj građana – kafileriju“, ističu iz  Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Odbornica Alisa Kockar ukazala je na još jednu zanimljivost: „Građani su u velikom broju iskoristili mogućnost da prošire ponuđen spisak loših poteza vlasti: od činjenice da Aradac još uvek nema kanalizaciju iako je izuzetno blizu gradu, preko stvaranja atmosfere čiji su rezultat masovni odlasci Zrenjaninaca u inostranstvo do opšte nezaposlenosti i pritisaka na direktore kako bi zaposlili nestručan kadar Srpske napredne stranke. Dodatni komentari pokazali su da građani osećaju i osuđuju pritisak SNS-a na sve institucije i da traže promene.“

„Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u anketi i pozivamo ih da nastave da prate obaveštenja na stranici jer je ovo samo prva u nizu prilika da iskažu svoje mišljenje, za šta nemaju često priliku zahvaljujući lokalnoj vlasti“, rekla je Kockar.