Politika- U medijima je odjeknula vest da je apoteka Janković jedina dostavila ponudu za izbor koncesionara za apotekarsku delatnost u Zrenjaninu, što su svi koji su pratili razvoj situacije i očekivali. Ovo pitanje važno je za sve Zrenjanince, ali posebno za one koji žive u selima.

„Svesni smo loše demografske slike u selima, gde je stanovništvo sve starije. Nažalost, ako se desi da neka naseljena mesta ostanu bez svojih apoteka to bi bio dodatan, velik udarac za starije stanovništvo,“ prokomentarisao je odbornik Miroslav Kalanj.
Kalanj je ukazao da je ovo nažalost samo još jedan u nizu pokazatelja da grad ne brine o selima, pored zabrinjavajuće lošeg javnog prevoza ka selima, nedovoljnog broja lekara, ponovnog kašnjenja licitacije za poljoprivredno zemljište, neodržavanja puteva tokom zime… i zaključio: „Možda je došlo vreme da grad formira nekoliko opština jer sam siguran da bi stanovnici naseljenih mesta bolje brinuli o svojim mestima kada bi imali opštine nego što sada grad to čini.“

Odbornica Alisa Kockar podsetila je na nedavno usvojen budžet koji predviđa izuzetno mali iznos sredstava za seoske mesne zajednice i na odnos prema njihovim žiteljima tokom poslednjih nekoliko godina: „Sve je više nezadovoljnih građana koji nam se obraćaju sa molbama da se za njihove probleme barem čuje u Skupštini jer veruju da će vlast reagovati ako im pojasnimo šta se dešava, ali to nažalost nije slučaj. Nije da vlast ne zna da postoje problemi u Lukićevu, Belom Blatu, Melencima, Orlovatu… već ih rešavanje tih problema ne zanima. I nije to ništa novo – situacija je takva već godinama. Setimo se samo šta su današnji čelnici govorili 2012. godine, kako su obećavali decentralizaciju, formiranje opština, slobodno raspolaganje prihodima… a kada su preuzeli vlast su sve zaboravili, uključujući i građane.Uskoro će se na dnevnom redu Skupštine naći i izveštaji o radu mesnih zajednica, pa će i onima koji ne žive na selu biti vrlo jasno koliko su Saveti mesnih zajednica nemoćni, a gradska uprava nevoljna, da brinu o selu“.