Politika- Nakon odluke Glavnog odbora Demokratske stranke, u ponedeljak su i demokrate Gradskog odbora u Zrenjaninu, baš kao i Okružni odbor, donele odluku o davanju podrške kandidatu za predstojeće predsedničke izbore.

Stav da treba podržati Sašu Jankovića usvojen je jednoglasno i smatram da je izuzetno važno to što sve demokrate imaju želju da se uključe u kampanju, bez ikakvih podela. Mislim da je svima sada već jasno da u aprilu nećemo odlučivati samo o tome ko će biti predsednik države, već prvenstveno o tome kakvu državu želimo: državu sa pravnim sistemom ili haos u kom vladaju kumovi. Saša Janković se kao Zaštitnik građana u dva mandatadokazao u borbi za Srbiju i za sve njene građane bez razlike i zato je jedini logičan korak da ga i mi sada podržimo“, izjavio je Goran Kaurić, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Kao što je već rečeno u medijima, podrška Saši Jankoviću je podrška vrednostima za koje se on kao pojedinac dosledno zalaže i tokom i van kampanja, a koje i Demokratska stranka brani već 27 godina, nekad sa više, nekad sa manje uspeha. Tu nema mesta računicama i pitanjima poput sada već čuvenog „A gde sam tu ja?“ – ponovno uspostavljanje sistema, a samim tim i poverenja, vrednost je od koje će svako ko se nalazi u Zrenjaninu, Vranju, Zaječaru, Šapcu i bilo gde drugdeda ima dobrobit.

Zrenjanin će još jednom imati priliku da učestvuje u borbi za zdrav razum, delovanje unutar pravnog sistema i poštovanje prava, ali i borbi za ekonomski opstanak. Koliko je Zrenjanin „zalutao“ kratko je prokomentarisala portparolka Alisa Kockar: „Da li biste ikada podigli kredit pod lošim uslovima da biste zamenili jedan tepih u svom stanu i jednu sijalicu? Naravno da ne biste, a upravo to i još mnogo sličnih stvari je u naše ime učinila sadašnja vlast. Podrškom Saši Jankoviću još jednom pokazujemo da su nam naši sugrađani na prvom mestu, koji ne mogu dobro da žive u haosu, a ne kratkoročni unutarstranački interesi.“

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu