Sport-U organizaciji poznatog i cenjenog trenera, Milenka Zečevića, u Srpskoj Crnji je održan turnir veterana četiri tima iz banatske ravnice. Mečevi su bili neizvesni, dramatični do kraja i većina ih je odlučena posle izvođenja penala.
U polufinalu veterani OFK Kikinde, posle meča bez golova, pobedili su domaću Budućnost boljim izvođenjem penala (1:0). I drugi polufinalni meč odlučen je penalima. Proleter i Begej iz Žitišta odigrali su bez golova u regularnom toku, a zrenjaninci su bili bolji izvođenjem penala (2:1).

U finalu su penali ponovo presudili. Igrači OFK Kikinde i Proletera odigrali su 1:1, da bi Kikinđani došli do pehara boljim izvođrnjem penala (3:2). Bilo je prilika na obe strane, pogotkom Dragana Zečevića, nekadašnjeg asa OFK Kikinde i Olimpije, Kikinđani su poveli, Proleter je izjednačio autogolom Đurđevića, a kod izvođenja udaraca sa sedam metara, Kikinđani su bili bolji.
Milenko Zečević je pohvalio sve ekipe, turnir je bio više od igre i sreli su se nekadašnji asovi prve i druge jugoslovenske lige.
Sastavi:
OFK KIKINDA: Savić, Živkov, Zečević, Radišić, Mutavdžić, Stanišić, Đurdjević,
PROLETER: Batričević, Zakić, Savić, Teljigović, Markovski, Mihajlović, Lisica,
BUDUĆNOST: Manojlović, Ždrnja, Tica, Rudan, Šuša, Obrenović, Antin, Prpa, Babić, Radin, M. Zečević.
BEGEJ: Balaban, Kasalović, Glušac, Jovanović, Radaković, Ćirković, Moldovan.

 

Tekst: Budimir Cvijetić.