Politika- Socijaldemokratska partija Srbije 20. Februar, Svetski dan socijalne pravde, obeležava kao Dan Stranke. Ovaj datum je Generalna skupština UN  2007. godine proglasila za Svetski dan socijalne pravde. Taj dan se obeležava u celom svetu u cilju unapređenja borbe međunarodne zajednice protiv siromaštva, promocije prava na rad, jednakosti polova i stvaranju jednakih šansi socijalne pravde za sve.

„S obzirom da su ovi ciljevi kao i ciljevi o socijlanoj pravdi Deklaracije Ujedinjenih nacija sadržani u programu Socijaldemokratske partije Srbije, ovaj dan SDP Srbije slavi kao Dan Stranke.
Gradski odbor SDPS Zrenjanin obeležio je ovaj dan razgovorom sa građanima Zrenjanina, predstavljanjem našeg programa, ideja za koje se borimo, kao i ljudi koji čine naš odbor i koji se svakodnevno bore da ideje socijaldemokratije postanu sastavni deo političke stvarnosti Zrenjanina i Srbije. Izuzetno nam je zadovoljstvo što možemo reći da su i ovom prilikom kao i mnogo puta do sada naši sugrađani izuzetno povoljno reagovali na nas i rado pristajali da nas saslušaju i čuju šta nudi Socijaldemokratska partija Srbije“,rekao je predsednik gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije Zrenjanin Jakov Kipić.