Srbija i Zrenjanin nemaju informaciju o uticaju kineske fabrike guma na životnu sredinu

Politika- „Republika Srbija i Grad Zrenjanin ne poseduju Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu buduće fabrike automobilskih guma kineske kompanije Shandong Linglong niti su odlučivali o davanju saglasnosti na nju“, navodi se u saopštenju Građanskog preokreta.

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, na zahtev Građanskog  preokreta da dostavi studiju i saglasnost na nju, odgovorilo da ih ne poseduje. Istovetan odgovor je dala i Gradska uprava Grada Zrenjanina.

 

I Ministarstvo zaštite životne sredine i Gradska uprava Grada Zrenjanina naglasili su da je stvarno nadležni organ u ovom slučaju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Taj organ nije u zakonskom roku odgovorio na zahtev da dostavi kopiju studije i saglasnost na nju, zbog čega je upućena žalba Povereniku za informacije od javnog značaja.

 

„Republička direkcija za imovinu Republike Srbije nije odgovorila u zakonskom roku na zahtev da dostavi kopiju ugovora kojim je država poklonila kineskoj kompaniji Shandong Linglong više od 96 hektara građevinskog zemljišta, zbog čega je upućena žalba Povereniku za informacije od javnog značaja“, ističe se u saopštenju.

Faksimil odgovora Ministarstva zaštite životne sredine i Gradske uprave grada Zrenjanina možete pročitati OVDE

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap