Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa nastradalim licima.  U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, jedno lice je teže povređeno, a dva lica su zadobila lake telesne povrede.  Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 380.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 120 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 16 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja