Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se dve saobraćajne nezgode, obe sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica zadobila su lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 35.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i zbog pogrešno izvođenih radnji vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 13 učesnika u saobraćaju i izdato je 105 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila koja nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.