Na teritoriji Srednjobanatskog okruga potvrđeno 158 inficiranih osoba- hospitalizovano 55

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas petu redovnu sednicu Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u proširenom sastavu, vezano za aktuelnu epidemiološku situaciju u Srednjobanatskom upravnom okrugu, kao i radi sagledavanja rezultata poštovanja pooštrenih preventivnih mera radi sprečavanja širenja zaraze virusom COVID- 19 u prethodnom periodu.

Sednici su prisustovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus i predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović kao članovi Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, zatim, načelnik Policijske uprave Zrenjanin Dragiša Vojnović, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Zdravko Ždrale i direktor RPK Predrag Stankov.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, konstatovano je da je epidemiološka situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga i dalje nestabilna sa tendencijom rasta broja zaraženih, ali se ukupna situacija drži pod kontrolom. Od početka praćenja “drugog pika” prvog talasa epidemije virusom COVID-19, sa jučerašnjim danom, na teritoriji okruga potvrđeno je 158 inficiranih osoba. Hospitalizovano je 55 osoba, u samoizolaciji je 77 lica. Na prisustvo virusa testirano je 2844 lica, a u toku je analiza još 27 uzoraka.

Iako je stanje relativno stabilno u odnosu na druge sredine u Vojvodini i Srbiji, sa sednice Saveta Okruga je opet upućen apel građanima, posebno mlađoj populaciji, da se striktno pridržavaju preporuka i poštuju naredbe lokalnih samouprava koje su u prethodnom periodu donele pooštrene mere u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID- 19.

Bezbednosna situacija na području Okruga je stabilna uz smanjenje broja krivičnih dela, osim slučajeva porodičnog nasilja koje je u porastu, ocena je načelnika Policijske uprave Zrenjanin.

U privrednim subjektima u Okrugu epidemiološka situacija je takođe zadovoljavajuća, striktno se poštuju zaštitne mere i nema zaraženih, osim sporadičnih slučajeva koji su odmah bili rešeni.

Sve lokalne samouprave sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga su i ovog puta pokazale veliku odgovornost i spremnost u rešavanju problema u novonastaloj situaciji kao i visok stepen međusobne saradnje i pomoći.

Na kraju sednice, Savet Okruga je konstatovao da nema potrebe za propisivanjem novih mera, osim da svi i dalje poštuju već uvedene mere i odgovorno se ponašaju.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima„

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap