Sport- Derbi prvog kola Kupa zrenjaninskog Područja, rešen je izvođenjem penala. Na ruletu, sreća je bila na strani gostiju i svih pet igrača „naftaša“, zatresli su mrežu Karađorđevčana. U prvoj seriji Vuk Babić je pogodio u prečku i to je donelo prednost Elemircima.  Duel najkvalitetnijih i, zimus pojačanih, članova vojvođanskog „Istoka“, bio je veoma zanimljiv, naročito u prvom poluvremenu.

Žarko Matić je u 10. minutu, pogodio iz slobodnog udarca za vođstvo domaćih. Iz slobodnog udarca prebacio je „živi zid“ i lopta je završila u rašljama, za TV špice. Sredinom poluvremena, uzvratio je iskusni Miljan Milivojev. Mladi Lazar Vukoje centrirao je iz kornera, lopta je prošla korz „peterac“ i Milivojev je sačekao i lako naciljao za – 1:1.

U finišu poluvremena još dva pogotka. Povratnu loptu Đorđa Bajića, Igor Tatić je dobro prihvatio i pogodio dalji ugao za novo vođstvo Karađorđevčana, da bi gosti brzo izjednačili. Posle prekršaja nad Nikolom Grbićem, iz kaznenog udarca, Marko Samardžić je postavio rezultat poluvremena, ispostavilo se i kraja meča (2:2). Peti penal iskusnog Vladimira
Jankova, odveo je Elemirce u drugo kolo.

JEDINSTVO (BK): Magda, Bajat, Dapčević (Babić), Zemunski (Kujundžić) Kovačević, Zekanović (Vujović ), Tatić  (Ninić), Stankov, Anović, Bajić  (Baroševčić), Matić.

NAFTAGAS: Galin, Panić , Grbić, Grban (Petrov), Popov  (Vidić), Vukoje (Kozlovački), Milivojev (D. Dabić, Jankov), Samardžić,
Tadić, Bjelica, Stepanov.

Tekst: Cvijetić B.