„Praznične horske čarolije“ naziv je prvog promotivnog koncerta Horskog festivala „Slobodan Bursać“ koji će se održati u četvrtak, 21. decembra na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova.

Koncertom se najavljuje naredni festival i započinje još jedna humanitarna akcija namenjena najmlađima. Horski festival pokreće akciju izgradnje prvog muzičkog dečijeg igrališta u gradu gde će se pored penjalica i ljuljaški u sklopu ove prostorne celine naći i adaptirani muzički instrumenti koji su edukativnog i zabavnog karaktera.

Akcija će se nastaviti i u okviru organizacije niza predviđenih promotivnih koncerata i tokom trajanja horskog festivala u junu sledeće godine, u nadi da ćemo uz pomoć prikupljenih sredstava i donacija kompanija doći do željenog rezultata. Zato vas pozivamo na božićno-novogodišnji koncert i da u «duhu praznika» zajednički pokrenemo još jednu lepu muzičku priču u našem gradu.

Na koncertu nastupaju sledeći dečji horovi:

1. Udruženi horovi vrtića «Vila» i «Crvenkapa» i Kreativna radionica «Iskrice» – NVO Centar – horom diriguju vaspitačice Tatjana Jovanić i Tihana Vlajkov

2. Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice“ udruženja „Kolegijum“ – dirigentkinja je Sanja Popović

3. Dečiji hor Udruženja Slovenaca „Planika“ – dirigentkinja – Daniela Avram

4. Dečiji hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ – dirigentkinja je Milica Nenin

5. Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina – dirigentkinja – Senka Milisavljević

 

 

Organizatori: Kulturni centar Zrenjanina i Horski festival «Slobodan Bursać».