RADOVI PRI KRAJU – USKORO POČINjE PROBNI RAD PREČIŠĆIVAČA VODE

Zrenjanin- Radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje pitke vode ulaze u završnu fazu.

Svi građevinski radovi na objektima su završeni, bazeni su testirani i spremni za upotrebu, hale za smeštaj opreme su u potpunosti završene, oprema postavljena i montirana.
Završene su i tankvane i u njima su postavljeni rezervoari za smeštaj hemije koja se koristi u procesu prečišćavanja vode. Pri kraju su radovi na cevnom razvodu između rezervoara i bazena sirove vode.

U toku je montaža pumpi i ostale opreme u objektu za smeštaj pumpi kojima će se regulisati hidraulično kretanje vode unutar samog postrojenja i potiskivati voda iz bazena u gradsku mrežu.
Što se tiče elektro opremanja postrojenja, u potpunosti je opremljena trafo stanica i završen spoljni razvod mreže. U toku su završni radovi na povezivanju objekata za smeštaj opreme na mrežu, kao i radovi na mreži za spoljnu rasvetu i kamere.

Trenutno se vrše radovi na glavnom dovodu vode do postrojenja kao i na izgradnji kanalizacione i kišne kanalizacije, dok su radovi na postavljanju cevi za prijem sirove vode i pitke vode, kao i cevi za kretanje vode unutar postrojenja završeni.

U toku su radovi i na izgradnji saobraćajnica unutar samog postrojenja.
Prema najavi iz Synertesh-a koji je nosioc posla ispred konzorcijuma firmi koji su dobili uslugu prečišćavanja pitke vode i koje su investitori ovog projekta, u naredne dve nedelje možemo očekivati puštanje postrojenja u probni rad.

Probni rad će se iskoristiti za podešavanje parametara kvaliteta vode u skladu sa važećim pravilnikom i normama usvojenim od strane Republike Srbije, a koji su mnogo strožiji od onih koji su na snazi u zemljama Evropske unije. Onog momenta kada se kontrolom vode ustanovi da su zadovoljeni predviđeni kriterijumi, voda će putem gradske vodovodne mreže biti distribuirana do krajnjih korisnika.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap