Zrenjanin- U okviru obeležavanja jubileja  sto godina od završetka Velikog rata u sredu, 28. novembra sa početkom u 19 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće biće održan koncert „Tamo daleko – Solunske pesme“. Ulaz je besplatan.

Solista, Svetislav Nićetin (harmonika, klavir) izvešće 17 muzičkih numera  koje su se pevale u toku I svetskog rata i poratnom periodu. Na repertoaru se nalaze muzičke numere – „Srbijo mila mati“, „Lađa se kreće francuska“, „Marš na Drinu“. „Oj Moravo“, „Jesenje lišće“, „Gledam bajnu zoru“, „Tobdžijsko kolo“  i dr.

 

 

Svetislav Tika Nićetin pored inženjerske karijere stvara svoju prepoznatljivost i u svetu muzike. Osnovna znanja o muzici i harmonici stekao je od prof. Muzičke akademije iz Ljubljane  M. Zakošeka. Prvu harmoniku je dobio 1961. za vreme studija kada je sviranje na ovom instrumentu usavršavao u tri „najjača“ KUD-a u Beogradu. Nićetin je nastupao širom eks Jugoslavije na solističkim koncertima i kao gost, takođe, svirao je i u Segedinu, Pečuju, Moskvi, Vladikavkazu, Igarki, Kazahstanu, Vankuveru, Londonu….