Rotari klub Zrenjanin održao je sinoć  sastanak na kom su pored članova prisustvovali i njihovi gosti umetnici, novinari, kao i pojedinci koji su u prethodnom periodu učestvovali u radu kluba. 

Predsednik kluba Božidar Đurica govorio je o postignutim rezultatima, ali i novim projektima i akcijama koje će biti realizovane u narednom periodu.

Veselin Stojanovski dolazeći sekretar  govorio je o nastanku i radu Rotari kluba.

ŠTA JE ROTARI

Rotari klub je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom sveta,  čiji je cilj pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svetu.

OSNIVANJE ROTARIJA

Začetnik Rotari ideje Pol Haris, humanista iz Čikaga, organizovao je i osnovao prvi Rotari klub 23. februara 1905. godine. Haris je 1910. godine postao prvi predsednik svetske organizacije Rotari Internacional.

Prvi Rotari klub na ovim prostorima osnovan je davne 1929. godine u Beogradu, a prvi Rotari klub u našem gradu  osnovan je 16. marta 1937. godine pod nazivom Petrovgrad. Klub je delovao do početka Drugog svetskog rata kada je 1941. godine Rotari doneo odluku da na ovim prostorima  prestanu aktivnosti svih klubova.

REOSNOVANJE ROTARI KLUBOVA NA OVIM PROSTORIMA

Ponovna ideja o Rotari klubovima na ovim prostorima se javila 1989. godine, u Zrenjaninu klub je reosnovan  7. novembra 1998. godine pod nazivom Rotari klub Zrenjanin.

REALIZOVANE AKCIJE ROTARI KLUBA ZRENJANIN U PROTEKLOM PERIODU

O brojnim uspešno realizovnim akcijama Rotari kluba govorili su koordinatori akcija.

Rotari klub Zrenjanin u saradnji sa JKP Čistoća i zelenilo, organizovao je akciju sadnje sadnica ispred fakulteta „Mihajlo Pupin“ pod nazivom „Cveće za svet“ sa ciljem da se podigne svest o značaju očuvanja životne sredine i da se zajedničkim snagama doprinese stvaranju zelenijeg i lepšeg okruženja za sve nas.

Zahvaljujući donaciji Rotari kluba zasađene sadnice ispred fakulteta

Rotari klub Zrenjanin, u saradnji s Rotari klubom Beograd – Čukarica, organizovao je, u Baroknoj sali Gradske kuće, dodelu bespilotnih letelica – dronova i robotića, osnovnim školama sa teritorije srednjeg i južnog Banata i opštine Žabalj. Donaciju su dobile ukupno 22 škole, a u okviru današnje svečanosti organizovana je i obuka za buduće korisnike, odnosno nastavnike informatike i tehnike.

Rotari klub uručio dronove i robotiće osnovnim školama

U organizaciji Rotary kluba Zrenjanin, 5. juna 2022. godine,  održan je Rotary Golf Day turnir, humanitarnog karaktera, koji ove godine obeležio dvadeset dve godine postojanja.

ODRŽAN 22. ROTARY GOLF DAY NA TERENIMA GOLF CENTRA

Predsednik Rotari kluba Zrenjanin Božidar Đurica i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura otkrili su  obnovljenu bistu slikara Uroša Predića u Aleji Velikana u Karađorđevom parku.

Svečano otkrivena obnovljena bista Uroša Predića u Aleji Velikana

 

Rotari klub Zrenjanin nastaviće da realizuje aktivnosti sa ciljem da pomogne zajednici u kojoj deluje.

Za više informacija i akcije koje sprovodi Rotari klub Zrenjanin zapratite nihovu Facebook stranicu

ADRESA ROTARI KLUBA ZRENJANIN

Trg slobode5 Zrenjanin

KONTAKT

rotaryclubzr@gmail.com